مدیریت رفتار سازمانی

نویسنده
ساناز میر حسینی موسوی
مترجم
-----------
تعداد صفحات
152 صفحه
سال نشر
1397
قطع
رقعی
ناشر
تلاش اندیشه
شابک
978-622-6246-27-9
قیمت
180000 ریال

مدیریت رفتار سازمانی

زندگی، نیازمند هنرورزی است و همانگونه كه هنرمند باید ماهر باشد تا هم موضوع هنرخود را خوب درك كند و هم در بیان اهداف هنری اش به دیگران، زبده و توانمند باشد، انسان در مقابل زندگی خود نیز باید چنین باشد. او باید به طور دقیق فلسفه حیات و زندگی خود را بداند و در این گذر، به شیوه استدلالی و منطقی از ساختار زیستی خویش آگاه باشد. در چرخه تقویت مهارت‎های زندگی باید انگیزه عمل كرد، عشق ورزید وسپاسگذا ر بود وهرگز نباید استعدادهای خودرا با دیگران مقایسه نمود زیرا انسانها، معادن متفاوتی هستند وهمگی ارزشمند هستند، انسانها باید با اعتماد به نفس برای ارزشهای خوداحترام قائل شده وبیشترین استفاده را ازآن بنماید وازاینكه استعدادهای خود راشناسایی كرده ودرراستای آنها حركت می‎كنند، رضایت خاطرداشته باشند.

همه باید بدانندكه درآرزو وحسرت دیگران بودن، نه تنهامشكلی راحل نمی‎كند بلكه استعدادهای موجوددر فرد رانیز ازبین می‎برد. البته این موضوع به معنی عدم استفاده ازاستعدادهای دیگران درقالب تجربیات انان نیست. باهم بودن، همفكری، مشاوره، همكاری، تعاون، تعامل وتبادل آموخته‎ها وبسیاری از گرایشات گروهی واجتماعی از جمله ضوابط تسریع در پیشرفت امور می‎باشد. با هم بودن، همفكری، مشاوره، همكاری، تعاون وتعامل وتبادل آموخته هاو بسیاری از گرایشات گروهی و اجتماعی از جمله ضوابط تسریع در پیشرفت امور می‎باشد مهارت‎های زندگی شامل مجموعه‎ای از توانایی‎ها هستند كه قدرت سازگاری و رفتار مثبت و كارآمد را افزایش می‎دهند. در نتیجه شخص قادر می‎شود بدون اینكه به خود یا دیگران صدمه بزند، مسئولیت‎های مربوط به نقش اجتماعی خود را بپذیرد و با چالش‎ها و مشكلات روزانه زندگی به شكل موثر روبه رو شود.

محققان تاثیر مثبت مهارتهای زندگی را در كاهش سوء مصرف مواد، استفاده از ظرفیت‎ها و توانمندی‎های هوشی و شناختی، پیشگیری از رفتارهای خشونت آمیز، افزایش خود اتكایی و اعتماد به نفس و… مورد تائید قرار داده اند. به ویژه در كاهش سوء مصرف مواد بر نقش كلیدی مهارتهای زندگی به طور قابل توجهی منجر به كاهش مصرف الكل و مواد مخدر در جوانان می‎گردد.

موارد كاربرد مهارت‎های زندگی

الف) افزایش سلامت روانی و جسمانی

Ÿ تقویت اعتماد به خویشتن و احترام به خود

Ÿ تجهیز اشخاص به ابزار و روش‌های مقابله با فشارهای محیطی و روانی

Ÿ كمك به تقویت و توسعه ارتباطات دوستانه، مفید و سالم

Ÿ ارتقای سطح رفتارهای سالم و مفید اجتماعی.

ب) پیشگیری از مشكلات روانی، رفتاری و اجتماعی

Ÿ مصرف سیگار و سوء مصرف مواد مخدر

Ÿ خودكشی در نوجوانان و جوانان

Ÿرفتارهای خشونت‌آمیز

Ÿ شیوع ایدز

Ÿ بی‌بند و باری جنسی

Ÿافت و كاهش عملكرد تحصیلی

این مطالب را به اشتراک بگذارید:

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.