تکنیکهای مدیریت

نویسنده
حسین مطیع
مترجم
------------
تعداد صفحات
188 صفحه
سال نشر
1397
قطع
رقعی
ناشر
انتشارات بوکتاب
شابک
978-964-2775-80-4
قیمت
200000 ریال

تکنیکهای مدیریت

Management techniques

بخشهایی از کتاب…
تلفیق مدیریت بحران در راهبردهای سازمان
مدیریت بحران و مدیریت استراتژیک در دهه‎های گذشته به صورت موازی و جدا از هم گسترش یافتند. اخیراً چندین محقق تلاش کردند تا جنبه‎های مشترک این دو رشته را بررسی و بین آنها یک ارتباط قطعی شناسایی کنند. به هر جهت، شناسایی ماهیت دقیق این ارتباط در ابتدای راه خود قرار دارد و با عمومیتی که الگوی فرایند مدیریت استراتژیک یافت بسیاری از محققان و طرفداران مدیریت استراتژیک به این ارتباط اعتقاد پیدا نکرده‎اند.
هدف مقاله این است که نشان دهد چگونه تلفیق دیدگاه مدیریت بحران در فرایند مدیریت استراتژیک می‎تواند به سازمان یک قابلیت تدافعی برای پیشگیری و مقابله با بحران و نیز یادگیری از اثرات بحران بعد از وقوع آن، ببخشد. این قابلیت در فرایند مدیریت استراتژیک، تاکنون مورد توجه قرار نگرفته است بلکه این فرایند بر استراتژی‎هایی که سازمان برای مواجه با محیط رقابتی امروزی نیاز دارد، تأکید می‎کند.
این مقاله با بحثی در مورد اهمیت و ضرورت تلفیق دیدگاه مدیریت بحران و فرایند مدیریت استراتژیک شروع می‎شود. مروری دارد بر دیدگاه‎های سنتی به فرایند مدیریت استراتژیک، سپس تفاوتها و شباهتهای مدیریت بحران و مدیریت استراتژیک را مطرح می‎کند. در ادامه، الگویی عمومی از فرایند مدیریت بحران نشان داده می‎شود و بعد از آن نحوه ترکیب شدن این دو دیدگاه را تشریح ودر خاتمه و در قسمت نتیجه گیری، الگویی از فرایند مدیریت استراتژیک یکپارچه ارائه می‎کند.
موضوع اصلی فرایند برنامه‎ریزی استراتژیک در خصوص طراحی استراتژی‎های رقابتی است که شرکت را قادر می‎سازد تا یک موقعیت مناسب در محیط صنعت و برای مواجهه با سایر سازمانها، پیدا کند. و نیز در جهت شناسایی موقعیتی است که شرکت می‎خواهد در آینده به طرف آن حرکت کند.
این دیدگاه تهاجمی و پیش نگر، مسائل بالقوه‎ای را که می‎تواند باعث ایجاد مشکلاتی در سازمان شود نادیده می‎گیرد. با وجود موفقیت‎هایی که استراتژی‎های برنامه‎ریزی شده برای سازمان به ارمغان می‎آورند بسیاری از شرکت‎ها توجه کافی به موضوعات زیر ندارند:
کپی برداری سریع محصولات توسط رقبا، فرایندهای تکنولوژیک که برای بدترین اوضاع، سناریوسازی نشده باشند و قرار گرفتن شرکت در موقعیتی که وجهه عمومی خود را از دست بدهد. فرایند مدیریت استراتژیک، استراتژی‎هایی را حاصل می‎کند که از طریق آن سازمان بتواند در بازار رقابتی به فعالیت پردازد ولی توجه کافی به اقدامات مناسب در مقابل بحرانهای غیرقابل انتظار و نامطلوب ندارد.
وقوع این بحران‎ها می‎تواند موفقیت سازمان در بازار را به خطر بیاندازد طوری که سازمان با هزینه‎های بسیار زیاد مواجه شود، شهرت و معروفیت خود را از دست بدهد و نهایتاً حیات آن مورد تهدید قرار گیرد. پتانسیل وقوع چنین پیامدهایی می‎تواند مشوق اصلی برای مدیران باشد تا اعتقاد پیدا کنند که بین مدیریت استراتژیک و مدیریت بحران ارتباط نزدیک وجود دارد. تلفیق فرایند مدیریت استراتژیک و دیدگاه مدیریت بحران می‎تواند آسیب پذیری فرایند مدیریت استراتژیک را به طرز چشم‎گیری کاهش دهد.

این مطالب را به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *