شارجه برای مراسم پایتخت جهانی کتاب آماده می‌شود

İran Kitap Haber Ajansı’na (IBNA) göre, Al-Ittihad-UNESCO gazetesinden alıntı yapan, 2001’den beri, dünyanın dört bir yanındaki bazı şehirler, amacı bir kültürü tanıtmak olan hüküm ve koşullara dayalı olarak Dünya Kitap Başkenti olarak adlandırılıyor. okuma. BAE’de bulunan Sharjah şehri, kitapların desteklenmesinde ve okuma kültürünün güçlendirilmesindeki önemli rolü ve okuma kültürünü yayma çabaları nedeniyle organizasyon tarafından 2019 yılında Dünya Kitap Başkenti seçilen 19. şehirdir. Arapça ve uluslararası düzeyde.

Buca Escort Bayanlar

 Bu vesileyle, Sharjah programları ۲۳ Nisan’da empati, çalışma, miras, farkındalık, yayın ve gençlik altı temaya odaklanarak “Seni arıyorum, Sharjah’tasın” sloganıyla başlayacak ve 22 Nisan 2020’ye kadar devam edecek . Vardı.

 Sharjah’ın bu dünya etkinliğinin açılış töreni vesilesiyle programları arasında 23-27 Nisan tarihleri ​​arasında Al-Majaz Tiyatrosu’nda geniş bir halk katılımı ile gerçekleştirilmesi planlanan “Binbir Gece” performansı ve 537 yazar, gazeteci, sanatçı ve şahsiyetin katılımı ile 25 farklı milletten önemli siyasi olaylar sahneye çıkıyor.

Yaklaşık bir yıldır Meksika, ABD, Kanada, Brezilya, Suriye, Lübnan, Ermenistan, Çek Cumhuriyeti, Japonya, Fransa, Hollanda ve Sırbistan’dan uluslararası bir grup üç İngilizce dilinde prova yapıyor. Arapça ve Fransızca olacak canlı olarak icra edilecek ve dünyanın en büyük kültürel etkinliğini anmak için Şarika Emirliği’ne uluslararası katılımı temsil edecek.

Sharjah’ın hükümdarı ve kültürel etkinliğin açılış komitesi başkanı Şeyh Sultan Ahmed Ghasemi, oyunun katılımcı ülke sayısı, sanat, teknoloji ve görsel-işitsel teknikler açısından küresel ölçekte türünün en büyüğü olduğunu söyledi. Bölgenin tarihi olarak kabul edilir ve Arap nesillerinin tarihi hafızasında kalacaktır.

۲۰۱۹’da Dünya Kitap Başkenti olmanın yanı sıra, Sharjah şehrinin 1998’de Arap Dünyası Kültür Başkenti, 2014’te İslam Kültürünün Başkenti ve 2015’te Arap Turizminin Başkenti gibi başka deneyimleri de var. .

Sharjah Yayıncılar Şehri müdürü Salem Omar Salem, “Sharjah’ın ulaştığı konum, kültürel yolda kırk yıllık sürekli çaba ve sıkı çalışmanın ve bunun küresel kültür sistemindeki yansımasının sonucudur” dedi.

Ülkedeki yayıncılık endüstrisinin geleceği hakkında şunları söyledi: “Emirlik Yayıncılar Birliği’nden elde edilen istatistikler, BAE yayıncılık pazarının son on yılda% 12 yıllık büyüme ile bugün dünyanın en hızlı yayıncılık pazarlarından biri olduğunu gösteriyor. 43 Dünya basılan kitap sayısı bakımından yer almaktadır. “BAE, 1970 yılında sadece altı kitaptan yılda yaklaşık 500 kitap yayınlıyor ve 2020 yılına kadar yayıncılık sektöründe 6.000’den fazla iş yaratması bekleniyor.”

این مطالب را به اشتراک بگذارید: