روشنگری درباره امام عصر (عج)؛ از «بامداد بشریت» تا «دکان‌های کاغذی»

İran Kitap Haber Ajansı’nın (IBNA) Qom muhabirine göre Şaban’ın 15’i Şiilerin on ikinci imamı olan Hz.Mehdi’nin (a.s.) Doğum günü. Bu günün arifesinde, İran Kitap Haber Ajansı (IBNA), okuyucuların bu gün okumaları için önerilen kitap paketini okuyucular tarafından şu şekilde değerlendirilmesini sunuyor:
 İnsanlığın Sabahı:
Bir Tabasi organizatörü olan Mohammad Javad’ın “İnsanlığın Sabahı”, Çağın İmamı hakkındaki soru ve cevaplardan oluşan bir derlemedir. Bu kitapta İmam Mehdi (a.s.) Ve Mehdilik sorunu ile ilgili 43 soru ve cevap bulunmaktadır. Bu soru ve cevaplar, Mehdiyet inancı, insanlığın kurtarıcısının doğuşu, uzun ömürlülüğün sırrı, yokluk felsefesi, çıkış alametleri, İmam Zaman’ın özellikleri, Mehdi dünya hükümeti, İmam Mehdi’nin sahabeleri ile ilgilidir. yokluğunda İmam Zaman’ın düşmanlarının ortaya çıkması.

 

Avcılar Escort Bayanlar

Yazar Mehdilik konusunu Kuran’dan alınmış en saf İslami fikirlerden biri olarak görmekte ve buna göre düşünürlerin ve gençlerin bu konudaki yönlerini açıklamak ve şüphelerini gidermek gerekmektedir.

Kitabın içeriği esas olarak Peygamber (asv) ve Ehl-i Beyt (a.s.) imamlarından rivayet edilen rivayet ve hadislere dayanmaktadır ve hikâye niteliği taşımaktadır ve çok az ve kısa durumlar dışında herhangi bir tahlil yapılmıştır. reddedildi.

Kur’an-ı Kerim
açısından Hz.Mehdi (as) ‘ın gelişi : Kuran-ı Kerim açısından Hz. Mehdi (as)’ ın gelişi” Seyyed Hassan Zamani’nin eseridir. Zamani bu kitapta Kur’an-ı Kerim’i kullanarak Hz. Mehdi (as) ‘nin zuhuru konusuna yeni bir bakış atmaya çalışmış; Geceleri gün ışığından bahsetmek çok zor olsa da; Ama karanlık gecede bir mum ışığını göstererek resim yapmaya çalıştı.

“Kur’an-ı Kerim açısından Hz. Mehdi (as) ‘ın Zuhuru”, “Genellikler”, “Zuhur Olayları”, “Zuhur Özellikleri” ve “Hz. (pbuh) “.

Mehdilik Küresel Söylem ve İnsanlığın Geleceği:
“Mehdizmin Küresel Söylemi ve İnsanlığın Geleceği” Ghanbar Ali Samadi’nin eseridir. Mahdizm’in küresel söylemi, Kuran’ın Mehdilik teorisinin ilke, amaç ve işlevlerine dayalı olarak gelecekteki gelişmelerin sürecini açıklayan ve çağdaş insanı İnsanoğlunun mutluluğunu ve kurtuluşunu ve vaat edilen kurtarıcının (as) ortaya çıkış vaadini toplumun gerçekleşmesi için ideal olarak görür.

“Mehdilik Küresel Diyaloğu ve İnsanlığın Geleceği” bu konuyu üç bölümde incelemektedir. Kitabın ilk bölümünde geleceğin terminolojisi, benzerlikleri ve farklılıkları anlatılmış, üçüncü bölümde küresel Mehdilik söyleminin ilkeleri, özellikleri ve işlevleri ele alınmıştır.
رجعت عصر ناشناخته:
رجعت به معنای بازگشت برخی افراد، بعد از ظهور امام عص (عج) و قبل از وقوع قیامت است. با اینکه عقیده به رجعت، ریشه قرآنی دارد و روایات معتبر و متعددی در منابع شیعه، به آن پرداخته‌اند، برای عموم شیعیان، آموزه‌ای تقریبا ناشناخته است. از سوی دیگر، اهل سنت، قائل به رجعت نیستند و شبهاتی را در رد آن مطرح کرده‌اند.

رمضان پای برجای در کتاب «رجعت، عصر ناشناخته»، بعد از بیان کلیات و تاریخچه ای در مورد رجعت و فلسفه آن، ادله نقلی و عقلی آن را بیان کرده است. او در ادامه، پاسخگوی شبهات علمای اهل تسنن در مورد رجعت بوده است. او در این بخش از کتاب، شبهه استبعاد عقلی، تفاسیر متفاوت علمای اهل تسنن در مورد آیات قرآنی رجعت و ارتباط رجعت با مساله توبه، تکلیف، تناسخ، ایمان کافر، اهانت به اولیای الهی و برخی شبهات دیگر را بررسی کرده و پاسخگو بوده است.
پیشگویی‌هایی از آخرالزمان:
یکی از واقعیت‎های غیر قابل کتمان، پیشگویی امامان معصوم (ع) درباره سرنوشت بشریت در آخرالزمان و حوادث قبل و بعد از ظهور منجی عالم بشریت (ع) است.

«پیشگویی‌هایی از آخرالزمان» اثر علی رضایی است که در آن با سبکی نو و از زاویه‌ای جدید و نیز با استناد به منابع موثق فریقین (شیعه و سنی)، به پیشگویی‎های امامان معصوم (ع) درباره ظهور مهدی موعود (ع)، وقایع این زمان و یاران آخرالزمانی ایشان می‌پردازد.
Kağıt Dükkânları:
Uzun zamandır kıyamet inançları sapkın insanlar tarafından istismar edilmiş ve insanların dini duygularını zehirli amaç ve niyetlerine ulaşmak için oyuncak olarak kullanmışlardır. Bu inançlardan biri de İslam’ın başlangıcından bu yana sayısız hak sahibi olan Mehdiyet inancıdır ve bu sayede Müslüman esnaf kandırılıp davet edilmiştir.

Ali Mohammadi Hoshyar, İslam’ın birinci yüzyılından günümüze kadar Mehdiliğin sahte iddiacılarının akışı konusunu ele alan “Kağıt Dükkânları” adlı kitabında, aydınlanma ve gizli katmanların analizi yoluna adım atabilmek için çalışmıştır. Mehdiliği iddia eden akımların liderleri.

این مطالب را به اشتراک بگذارید: