فرهاد تیمورزاده، مدیرمسئول انجمن فرهنگی ناشران کتاب علوم پزشکی دانشگاهی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به مطالبه این انجمن عنوان کرد: اینکه بارها خواستهایم سالن ناشران علوم پزشکی از سایر ناشران دانشگاهی جدا باشد به این معنا نیست که ما داعیه اداره این بخش را داشته باشیم؛ بلکه مطالبه ما از نگاه مخاطبانمان است.
وی ادامه داد: مخاطبان کتابهای علوم پزشکی باید این اختیار و امکان را داشته باشند که اگر نمیخواهند کتابهای سایر حوزههای دانشگاهی را در سالنهای شلوغ ببیند، مجموعه کتابهای علوم پزشکی را در یک سالن بهدور از شلوغیها ببینند.
تیمورزاده با اشاره به دلایل این خواسته توضیح داد: پخش کردن تعداد محدود ناشران علوم پزشکی در میان سایر ناشران دانشگاهی در واقع موجب میشود سالنها و ترددهای بیمورد زیادی صورت بگیرد؛ زیرا بخش زیادی از مخاطبان بخش دانشگاهی به حوزه علوم پزشکی اختصاص دارد.
وی تاکید کرد: اگر آماری از جستجو و خرید کتابهای پزشکی ارائه شود، شاید بتوان گفت مراجعات کتابهای پزشکی بیشتر از سایر کتابهای دانشگاهی است و این موضوع در حالی بیان میشود که ناشران پزشکی سالانه با حدود ۴۵ غرفه در نمایشگاه کتاب مشغول فعالیت هستند.
تیمورزاده با بیان اینکه جداسازی ناشران پزشکی از دانشگاهی، یک اقدام خردمندانه است که همیشه مطالبه ما بوده و برای نمایشگاه سیوسوم هم مطالبه ما است، گفت: مساله اینجا است که نباید نسبت به حقوق مخاطبان کتابهای علوم پزشکی بیتوجهی کرد. برخی ناشران برخلاف آئیننامه برای اینکه در سالنهای مختلف بتوانند غرفه بگیرند، به تجمیع همه ناشران دانشگاهی در کنار هم اصرار دارند.
به گفته وی، این موضوع درحالی مطرح میشود که تجربه حضور ناشران پزشکی در سالن مجزا، یک تجربه موفق بود و علاوه بر ناشران، مخاطبان نیز از این موضوع رضایتمندی کامل داشتند؛ حتی در نظرسنجیهای اینترنتی که انجام شد ۹۰ درصد جامعه پزشکی اظهار رضایت کردند که کتابهای حوزه علوم پزشکی در یک فضای مستقل از بقیه رشتههای دانشگاهی عرضه شود.
تیمورزاده یادآور شد: تضییع حقوق بازدیدکنندگان و ناشران کتابهای دانشگاهی، در انجمن فرهنگی ناشران کتاب علوم پزشکی دانشگاهی مورد اعتراض ما در دو سال اخیر بوده و خواستار رسیدگی و اصلاح رویه موجود هستیم؛ زیرا معتقدیم مخاطب گروه پزشکی نباید در سالنهای شلوغ سرگردان شود و باید این امکان را داشته باشد که کتابهای مورد نیاز خود را در یک سالن بینند.
انجمن فرهنگی ناشران کتاب علوم پزشکی دانشگاهی اواخر اسفند سال ۱۳۹۶ فعالیت خود را آغاز کرده و اکنون ۲۲ عضو دارد. |
|