تأثیر مثبتی که «روایت رهبری» بر جریان آزاد اطلاعات داشت

 به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، آیین معرفی کتاب «روایت رهبری» صبح امروز یکشنبه ۱۶ تیر‌ماه در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.

در این برنامه ایمان عطارزاده، رئیس دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله خامنه‌ای با بیان اینکه این کتاب در حوزه «رهبری‌پژوهی» و برای فعالان تاریخ معاصر تدوین شده است گفت: ویژگی عمده کتاب «روایت رهبری» این است که برخی خاطرات رهبر معظم انقلاب برای نخستین بار در این کتاب منتشر شده است. همچنین شرح کاملی از مذاکرات مجلس خبرگان در این کتاب قرار گرفته و به عنوان یک اثر فاخر تلقی می‌شود.
 
وی افزود: در این کتاب براساس رسالت موسسه که پاسخگویی به موضوعاتی در حوزه تاریخ انقلاب اسلامی است تلاش شده تا مثل سایر تولیدات دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله خامنه‌ای بتواند به نیازهای مخاطبان پاسخ دهد.
 
دو پاسخ که «روایت رهبری» می‌دهد
سیدیاسر جبرائیلی، نویسنده کتاب «روایت رهبری» هم در این برنامه طی سخنانی گفت: این کتاب پاسخ به دو سوال است؛ نخست اینکه رهبر و نظام جمهوری اسلامی ایران چه کسی باید باشد و چه کسی نباید باشد، دوم نیز اینکه رهبر چگونه باید انتخاب شود و چگونه نباید انتخاب شود.
 
وی ادامه داد: در این کتاب سه رویداد مورد توجه قرار گرفته است. انتخاب امام خمینی(ره) به عنوان رهبری نظام جمهوری اسلامی ایران، انتخاب و عزل آیت‌الله منتظری و انتخاب آیت‌الله خامنه‌ای به رهبری نظام جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۶۸٫

این فعال سیاسی با اشاره به اینکه بعد از پیروزی انقلاب، امام خمینی (ره) رهبری انقلابی‌ها را برعهده داشت اما در ساختار نظام ولایت‌فقیه رسمیت نداشت،‌ گفت: در فصل نخست این کتاب به سیری از ادبیات ولایت فقیه از خلقت ابتدایی بشر تا بعثت انبیاء و امامان مطرح شده تا فلسفه ولایت فقیه تبیین شود.
 
جبرائیلی تاکید کرد: تصور نسل سوم انقلاب این است که امام خمینی(ره) وقتی وارد ایران شد و انقلاب به پیروزی رسید اصل ولایت فقیه هم همراه با آن رسمیت یافت اما واقعیت این نیست و تا سال ۱۳۶۸ زمانی که قانون اساسی تصحیح شد موضوع ولایت فقیه دارای مسایلی بود.
 
تلاش لیبرال‌ها برای رسمی نشدن «ولایت فقیه»
وی ادامه داد: امام خمینی (ره) همین موضوع را هم به مردم واگذار کرد اما لیبرال‌ها با تمام توان مقابل موضوع رسمیت‌یافتن ولایت فقیه ایستادگی کردند که در این کتاب به این موضوعات پرداخته شده و سیر رسمیت یافتن ولایت فقیه در قانون مورد توجه قرار گرفته است.
 
وی افزود: اعضای دولت موقت می‌خواستند مجلس خبرگان قانون اساسی مردم را حذف کنند اما آیت‌الله خامنه‌ای که در همان جلسه در مجلس خبرگان حضور داشت در مقابل این قضیه ایستادگی کرد.
 
جبرائیلی ادامه داد: در فصل دوم کتاب که به موضوع جانشینی آیت‌الله منتظری و عزل او می‌پردازد به نقش آیت‌الله خامنه‌ای در انتخاب وی و فرایند عزل او پرداخته شده است.
 
نویسنده کتاب «روایت رهبری» گفت: در مهرماه سال ۶۷ امام خمینی(ره) شخص آیت‌الله خامنه‌ای را برای رهبری مناسب تشخیص دادند که این موضوع در کتاب آمده است. از ویژگی‌های رهبر معظم انقلاب که برای این انتخاب مناسب تشخیص داده شده‌اند شخصیت چندبعدی ایشان است.
 
چند ویژگی رهبر انقلاب
جبرائیلی گفت: آیت‌الله خامنه‌ای در تدابیر نظامی، سیاسی، کار تشکیلاتی و فکری شخصیت برجسته‌ای است و امام خمینی (ره) می‌خواستند ایشان را به‌عنوان جایگزین مرحوم آیت‌الله مطهری در دانشگاه‌ها انتخاب کند.
 
وی ادامه داد: در این کتاب ۲۰۰ خطبه نماز جمعه آیت‌الله خامنه‌ای مورد بررسی قرار گرفته و به‌خوبی مشخص است ایشان در حال تئوری‌پردازی بودند و پاسخ بایدها و نبایدها را می‌دادند.
 
نویسنده کتاب «روایت رهبری» گفت: امروز این سوال پیش آمده که مبنای انتخاب آیت‌الله خامنه‌ای به رهبری ایران نظر امام خمینی‌(ره) بود یا انتخاب مجلس خبرگان؟ باید بگویم خبرگان در سیاست نقش دارند و می‌توانند انتخاب‌های درست و غلطی انجام دهند. انتخاب آیت‌الله خامنه‌ای یکی از کارهای درست مجلس خبرگان بود.
 
در بخش دیگری جبرئیلی عنوان کرد: سه رویداد اشاره شده در این کتاب از یک الگوی مشخص تبعیت می‌کند و در بعد جمهوریت نظام و اسلامیت نظام خودش را نشان می‌دهد.
 
شرایط یک رهبر از دیدگاه امام خمینی (ره)
جبرائیلی گفت: امام خمینی(ره) در تعیین ویژگی‌های رهبر نظام جمهوری اسلامی می‌گوید: «باید ولی فقیه جامع‌الشرایطی باشد که با شرایط آشناست از بصیرت برخوردار است و از اقتصاد جهان مطلع است»
 
این فعال سیاسی در بخش دیگری با تأکید بر اینکه مردم از انتخاب آیت‌الله منتظری استقبال نکردند و در آن زمان دفتر تحکیم وحدت برای انتخاب ایشان بیانیه‌ای داد که مورد توجه قرار نگرفت گفت: از نظر امام خمینی(ره) «کسی که از نگاه مردم مقبولیت ندارد مشروعیتی هم ندارد».
 

جریان آزاد اطلاعات را دریابید
محسن قمی، عضو مجلس خبرگان و معاون ارتباطات دفتر مقام معظم انقلاب در سخنرانی خود درباره کتاب «روایت رهبری» گفت: نویسنده این کتاب فرد مطلعی است و در نگارش این کتاب انگیزه بالایی داشته است. از سویی هم اطلاعات خوبی از سوی دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله خامنه‌ای در اختیار وی قرار گرفت که باعث شد کتاب خوبی تدوین شود.
 
وی افزود: باید به جریان آزاد اطلاعات کمک کرد و جلوی آرشیوی شدن اطلاعات را گرفت و از این جهت از دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله خامنه‌ای تقدیر می‌کنیم.
 
وی افزود: این کتاب با سرعت، دقت و کیفیت نوشته شده که از این جهت باید به عوامل آن گفت «جزا کم‌الله خیرا».
 
فرق نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران با لیبرال‌ها
این عضو مجلس خبرگان در بخش دیگری با اشاره به تعریف افلاطون، ارسطو، جان‌لاک و روسو از نظام‌های سیاسی مهمترین وجه تمایز جمهوری اسلامی ایران با نظام‌های لیبرالی را توجه به انتخابات دانست و افزود: در نظام‌های لیبرالی وقتی یک اکثریتی رأی می‌آورد به واسطه آن مشروعیت پیدا کرده و می‌تواند هر کاری می‌خواهد انجام بدهد اما در نظام جمهوری اسلامی ایران رأی مردم ارزشمند است و مردم می‌توانند به عملکرد کارگزاران نظارت داشته باشند.
 
قمی گفت: نمایندگان خبرگان رهبری که ۸۶ فقیه مجتهد و صاحب صلاحیت هستند در این مجلس که در لحظه باید تصمیمات مهم بگیرد به رصدکردن دایم مشغول است و هر زمان فردی انتخاب شده باشد که با معیارهای حقیقت منطبق نیست می‌تواند او را مورد ارزیابی قرار داده و چنین افرادی دیگر نمی‌توانند امیدی به انتخاب شدن در دوره‌های بعد داشته باشند.
 
هرکسی حرف نزند!
این عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر آراء مردم است و دشمن تلاش می‌کند ارزش‌های مثبت ما را به منفی تبدیل کند گفت: باید افرادی که نگاه فلسفی ندارند اجازه دهند افراد صاحب‌نظر و اندیشه در مورد مسایل نظام صحبت کنند چراکه چنین صحبت‌های بدون توجه ظلم به نظامی است که مردمی‌ترین نظام سیاسی جهان است.
 
وی افزود: امام اکثریت مطلق را قبول داشت و می‌خواست آراء مردم از طریق صندوق‌ها اخذ شود. امام خمینی (ره) می‌توانست خود قانون اساسی بنویسد و به دلیل مقبولیتی که داشت حتما مورد استقبال قرار می‌گرفت اما چنین چیزی را قبول نکرد و در سه مقطع قانون اساسی را در معرض انتخاب مردم قرار داد. نگاه امام اینچنین بود و همین باعث شده بعد از ۴۰ سال در نظام جمهوری اسلامی ۳۶ انتخابات برگزار شود.
 
وی ادامه داد: امام خمینی(ره) حتی در خط مقدم جبهه‌ها هم صندوق رأی می‌فرستاد و اجازه تاخیر در هیچ انتخاباتی را نداد و زیر بار برگزاری انتخابات صوری نرفت.
 
بر اساس این گزارش، در بخش پایانی این مراسم با حضور جمعی از فعالان سیاسی و فرهنگی از نویسنده کتاب روایت رهبری تقدیر شد و جبرائیلی از لوح‌ تقدیر و جایزه‌ای از حجت الاسلام قمی،‌ عضو مجلس خبرگان رهبری و سید محمود دعایی،‌ نماینده ولی فقیه در موسسه مطبوعاتی اطلاعات دریافت کرد. 
 

این مطالب را به اشتراک بگذارید: