۲۷۴ رای موافق به اصلاحیه قانون کپی رایت اتحادیه اروپا

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از بوکسلر، کشورهای عضو اتحادیه اروپا در جلسه عمومی در تاریخ ۲۴ مارس سال جاری با ۳۴۸ رای موافق در مقابل ۲۷۴ رای مخالف قانون اصلاحیه ماده ۱۷ قانون کپی رایت این اتحادیه را تصویب کردند. ماده ۱۷ سابق بر این با عنوان ماده ۱۳ شناخته می‌شد.
 
در آخرین جلسه اتحادیه اروپا که در شهر بروکسل برگزار شد، کشورهای عضو به شدیدتر کردن قانون کپی رایت برای نویسندگان و ناشران ساکن این قاره اقدام کردند. طبق قانون جدید ناشران کشورهای خارج از اروپا باید بر اساس قوانین جدید عمل کنند.
 
اتحادیه ناشران اروپا از تصویب این قانون استقبال کرد و اعلام کرد این قوانین موجب حفاظت بیشتر حقوق نویسندگان و ناشران خواهد شد. رودی ونشونبیک رئیس اتحادیه ناشران اروپا گفت: تشکر خودم را از نمایندگان کشورهای اروپایی اعلام می‌کنم و از این تریبون اعلام می‌کنم که رای امروز آنها موجب حمایت واقعی از نویسندگان و ناشران واقعی اروپایی و گامی مهم در بالا بردن کیفیت و تنوع نشر کتاب‌ در این قاره خواهد بود.
 
نیکولا سولومونس از انجمن نویسندگان بریتانیا نیز از تصویب این قانون اظهار خوشحالی و امیدواری کرد و گفت: این رای اتحادیه اروپا نوعی پیروزی برای نویسندگان و خلق کنندگان آثار ادبی است. وی گفت: امیدواریم این قانون برای کشورهای بریتانیا نیز اجرا شود. هنوز بریتانیا از اتحادیه اروپا جدا نشده است.
 
طبق اصلاحیه جدید اتحادیه اروپا قوانین کپی رایت برای کتاب‌های الکترونیک نیز به همان اندازه و حساسیت کتاب‌های چاپی اجرا خواهد شد. سولومونس گفت: اجرای این قانون در اروپا شفافیت قوانین کشورها در برخورد با مسائل مربوط به کپی رایت را افزایش خواهد داد. وی افزود: ما در حال مذاکره با مقامات دولتی در بریتانیا هستیم تا این قانون نیز در صورت جدایی این کشور از اتحادیه اروپا به طور کامل در کشور اجرا شود.
 
آندروس آنسیپ معاون امور بازارهای محصولات دیجیتال کمیسیون اروپایی نیز درباره تصویب این قانون اظهار نظر کرد. وی در بیانیه‌ای اظهار امیدواری کرد کشورهای عضو اتحادیه اروپا با اجرای این قانون بتوانند زمینه‌ لازم برای شفافیت قراردادهای بین نویسندگان و ناشران فراهم کنند.
 
وی گفت: هدف از تصویب این قانون کمک به صنایع تولیدکننده محتوای مفید بوده است. این صنایع در حال حاضر بیش از ۱۱ میلیون شغل در اروپا ایجاد کرده‌‌اند و درآمد ۹۱۵هزار یورو از این صنعت برای بسیاری از کشورها حائز اهمیت است.
این مطالب را به اشتراک بگذارید: