نامزدهای اولیه جایزه بیلی جیفورد اعلام شد / حضور نویسنده ایرانی در میان نامزدها

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از بوک‌سلِر، نامزدهای اولیه جایزه بیلی جیفورد اعلام شد و دوازده اثر از سراسر دنیا به این فهرست راه یافتند تا برای دریافت جایزه پنجاه هزار پوندی با هم به رقابت بپردازند.
 
«اغتشاش: ظهور بی‌رحمانه شرکت هند شرقی» نوشته ویلیام دالریمپل و «زندگی لوسیان فروید: جوانی» نوشته ویلیام فیور از انتشارات بلومزبری در فهرست اولیه قرار گرفتند.
 
علاوه بر این، «مائوئیسم: تاریخچه جهانی» نوشته جولیا لاول، «اقیانوس یاغی» نوشته ایان اوربینا، «ساعات خشم: قتل، کلاهبرداری، و آخرین دادگاه هارپر لی» نوشته کیسی سِپ، «دلتنگ خانه: چرا در سایه زندگی می‌کنم» نوشته کاترینا دیویس، «خیانت بادگیر: افشای محیط خصمانه» نوشته آمیلیا جنتلمن، «بر روی کلیسای شن» نوشته لورا کامینگ، «وزارت حقیقت: زندگینامه ۱۹۸۴ جورج اورول» نوشته دوریان لینسکی، «مهمان‌خانه بیوه‌های جوان» نوشته آزاده معاونی، «پنج: زندگی ناگفته زنانی که توسط جک ریپر به قتل رسیدند» نوشته هالی روبن‌هولد، و «دیگر دنیا را نمی‌بینم» نوشته احمد آلتان دیگر نامزدهای اولیه جایزه بیلی جیفورد در سال ۲۰۱۹ است.
 
آزاده معاونی، نویسنده و خبرنگار ایرانی-آمریکایی نیز در فهرست اولیه جایزه بیلی جیفورد حضور دارد و یکی از بخت‌های حضور در فهرست نهایی است. «مهمان‌خانه بیوه‌های جوان» درباره زنانی است که تصمیم گرفت به گروه داعش بپیوندند. معاونی قبلاً خبرنگار مجله تایم بود و در حال حاضر در لس‌انجلس تایمز مشغول به فعالیت است.
 
احمد آتلان، نویسنده ترک حاضر در فهرست اولیه هم چند سال است در زندان ترکیه به سر می‌برد. «دیگر دنیا را نمی‌بینم» کتاب خاطرات آتلان در زندان است. آتلان در ماجرای کودتای سال ۲۰۱۶ دستگیر شد و در سال ۲۰۱۸ به دلیل شرکت در کودتا به حبس ابد محکوم شد.

پیش از این بنیاد پِن آمریکا هم از آتلان حمایت کرد و خواستار آزادی‌اش شد. علاوه بر این ای. اس. بیات و جی. ام. کوئتزی هم با نوشتن نامه‌ای به دولت ترکیه خواستار آزادی نویسنده تُرک شدند. آتلان در یادداشت‌های مختلف خاطراتش را نوشت و به وکیلش داد.
 
جایزه ادبی «بیلی جیفورد» پیش از این با نام جایزه «ساموئل جانسون»، نویسنده انگلیسی قرن هجدهم شناخته می‌شد که آثار مهمی در زمینه غیرداستانی، از جمله زندگی‌نامه نویسندگان بزرگ انگلستان را در کارنامه خود دارد. این جایزه هر ساله به بهترین اثر غیرداستانی به زبان انگلیسی اهدا می‌شود.
 
 جایزه بهترین کتاب غیرداستانی «بیلی جیفورد» در سال ۲۰۱۶  به کتاب «خیابان شرقی غربی» نوشته «فیلیپ سَندز» و در سال ۲۰۱۷ به کتاب «چگونه از طاعون جان سالم به در ببریم» نوشته دیوید فرانس، و در سال ۲۰۱۸ به «چرنوبیل: تاریخچه یک تراژدی» نوشته سرهی پلاخی اهدا شد.
 
 برنده اصلی جایزه «بیلی جیفورد» در سال‌های گذشته هدیه ۳۰ هزار پوندی دریافت می‌کرد و به هر کدام از نامزدهای حاضر در فهرست نهایی نیز ۱۰۰۰ پوند تقدیم می‌شد اما قرار است امسال به برنده جایزه ۵۰ هزار پوندی اهدا شود.

نامزدهای نهایی سال ۲۰۱۹ در تاریخ ۲۲ اکتبر و برنده در تاریخ نوزدهم نوامبر اعلام می‌شود.

این مطالب را به اشتراک بگذارید: