انتشارات ایرانشناسی با ۸۰ عنوان کتاب به نمایشگاه می‌آید

İran Kitap Haber Ajansı’na (IBNA) göre – Iranology Publications, 32. Tahran Uluslararası Kitap Fuarı’nda dört yeni başlık sunacak: Majid Eskandari’nin “İran Şelaleleri”, Mehdi Rajabizadeh’in “İran Yılanları”, “Urmiye Gölü” ve Kamran Kamali’nin “İran’daki Sürüngenler ve Amfibiler için Alan Rehberi” kitabı bu dört kitabın adıdır.

Kaş Escort Bayanlar

“İran Şelaleleri Alan Rehberi” kitabı, İran’dan bildirilen 750 şelalenin bir listesini sunar ve bunların 330’dan fazlası resimlidir. Her sayfa bir şelaleye ayrılmıştır ve her şelalenin erişim yolu ve coğrafi koordinatları doğrusal ve coğrafi bir haritada çizilmiştir. Her şelale için, dört tür kolay erişim, hafif yürüyüş, ağır yürüyüş ve zorlu teknik yürüyüş, kendi sembolleriyle işaretlenir ve ayrıca mevsimsellikleri veya kalıcılıkları sembolle tanımlanır.

Mehdi Rajabizadeh tarafından yazılan “İran Yılanları” kitabı bir rehber olarak tasarlanmış ve uygulanmıştır ve amacı, onları korumaya yardımcı olmak için İran yılanlarını tespit etmektir. Bu kitap, izleyiciyi yılan dünyasını basit ve akıcı bir dille, ancak bilimsel ve gerçekçi bir şekilde tanıtmaya ve bu canlılar hakkındaki hurafeleri ve yanlış kanıları düzeltmeye çalışıyor.

“Urmiye Gölü” kitabı, Abanpajooh Consulting Engineers Company tarafından yapılan araştırmanın sonucudur ve ayrı konularda Urmiye Gölü’nün doğal, limnolojik coğrafyası, iklim verilerinin çevrimiçi izlenmesi, bitki örtüsü ve ornitolojiyi ele almıştır. Bu çalışma, geçmişi aramak ve mevcut durumu ifade etmek için etkili bir adımdır ve Urmiye Gölü ve onunla bağlantılı sulak alanların ekolojik koşullarının daha iyi anlaşılması için bir platform sağlamıştır.

“İran Sürüngenler ve Amfibiler Alan Rehberi” kitabında, İran’da bulunan tüm sürüngen türleri (254 tür) ve amfibi (21 tür) tanıtılmaktadır. Bu çalışma, mevcut en güncel temel bilgilere ve yazarın kişisel deneyimlerine dayanmaktadır.

Şabestan’daki İranoloji Yayınları, Salon 27, Stant 17, 32. Tahran Uluslararası Kitap Fuarı’nın ziyaretçilerini ağırlıyor.

این مطالب را به اشتراک بگذارید: