به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از پابلیشینگ پرسپکتیو، آندژی دودا، رئیس جمهور لهستان قانون اصلاح مالیات بر ارزش افزوده در مورد کالاهای فرهنگی از جمله صنعت کتابهای الکترونیک را امضاء کرد. طبق قانون جدید از این پس کتابهای الکترونیک در این کشور با ۵درصد مالیات بر ارزش افزوده به فروش خواهد رسید. پیش از این مالیات بر ارزش افزوده فروش کتابهای الکترونیک ۲۳درصد بود.
بر اساس قانون جدید مالیاتی در لهستان محصولات فرهنگی دیگر مثل لوحهای فشرده، کتابهای صوتی و دیگر کالاهای رسانهای نیز مشمول قانون مالیات ۵درصدی خواهند بود. به گفته دفتر ریاست جمهوری لهستان سیاست دولت این کشور یکسان سازی مالیات بر کالاهای مشابه فرهنگی است.
پیش از این دولت مالیات بر ارزش افزوده کتابهای چاپی را کاهش داده بود ولی با این قانون کتابهای الکترونیک نیز به سطح مالیاتی کتابهای چاپی میرسند. قانون جدید توسط وزارت اقتصاد و دارایی لهستان به پارلمان پیشنهاد شده بود.
در ماه جولای ۴۲۰ نماینده پارلمان لهستان در مقابل ۵ رای مخالف به قانون کاهش مالیات بر ارزش افزوده کتاب رای مثبت داده بودند. قانون جدید از اول نوامبر در تمام انتشاراتیها اجرا خواهد شد. بسیاری از ناشران لهستان میگویند تصویب این قانون موجب رونق بازار کتابهای الکترونیک خواهد شد چون این کتابها با هزینههای پایین تولید میشوند و کاهش مالیات بیش از پیش موجب رونق فروش این کتابها خواهد شد.
ایوا اشمیت بلکارس رئیس هیئت مدیره امپیک (Empik) بزرگترین کتابفروشی زنجیرهای لهستان از این کاهش مالیات بر کتابهای الکترونیک استقبال کرد و گفت: خوانندگان و ناشران کتابهای الکترونیک هر دو از این قانون خوشحال میشوند چون به طور حتم موجب کاهش قیمتها خواهد شد.
وی افزود: این اقدام دولت و پارلمان قدمی موثر در رونق بازار کتابهای الکترونیک به عنوان صنعتی نوپا در این کشور خواهد بود. وی اظهار امیدواری کرد این قانون بتواند موجب تغییرات مثبت در وضعیت نشر کتابهای الکترونیک در کشور لهستان شود.
طبق آمارهای اعلام شده توسط مراجع دولتی در لهستان سال گذشته ۲۸درصد از مشتریهای بازار کتاب حداقل یک جلد کتاب الکترونیک نیز خریداری کردند. آمارهای بازار کتاب لهستان معمولاً توسط موسسه دولتی کتاب این کشور اعلام میشود. در آمارهای این موسسه آورده شده است که در سال ۲۰۱۸ مردم لهستان بیش از ۲۱ میلیون دلار کتاب الکترونیک خریداری کردند که این رقم نسبت به سال ۲۰۱۷ حدود ۱۳ درصد رشد داشته است. |
|