کاوه فولادی نسب؛ مشاور رویدادهای ادبی طرح «نوروزگاه تهران»، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)،
درباره این طرح نوروزی، بیان کرد: این برنامه که از سوم تا یازدهم فروردین ۱۳۹۸ از ساعت ۱۵ تا ۲۰ در گذر مظفر در حال برگزاری است، بخشهای مختلف ازجمله چندین برنامه ادبی با عنوانهای «عصر داستان»، «شعرخوانی»، «داستان خوانی نویسنده همراه با نمایش تصویر»، «اجراخوانی داستان» و «قصه گویی کودک همراه با عروسک گردانی» را شامل میشود.
این نویسنده و مترجم ادبی ادامه داد: در مجموع پنج برنامه «عصر داستان» برای این ۹ روز پیش بینی شده که در هر برنامه از چهار داستاننویس دعوت شده تا در فضای مرکزی میدان، بخشهایی از رمانهای خود یا داستانهایی را برای حاضران بخوانند. همچنین در برنامه «شعرخوانی» نیز هر روز سه یا چهار شاعر اشعار فارسی یا اشعاری که از زبانهای دیگر مانند ترکی و عربی ترجمه شده را میخوانند.
وی گفت: «داستان خوانی نویسنده همراه با نمایش تصویر» نیز به موازات دیگر برنامه ها اجرا میشود. پیش از نوروز از نویسندگان خواسته شد که بخشهایی از کتاب را برای خوانش انتخاب کنند و این بخشها را در اختیار هنرمندان تصویرساز قرار دادیم که برخی قطعات به صورت «موشن گرافی» و برخی در قالب «فوتو موشن» آماده سازی شد. در روزهای اجرای طرح، همزمان با خوانش داستان از سوی نویسنده، تصاویر مرتبط با آن روی پرده نمایش داده میشود.
فولادی نسب در ادامه اظهار کرد: برای بخش «اجراخوانی داستان» هم، متناسب با بخشهای انتخابی نویسندگان، قطعات تاتری آماده شده که همزمان با خوانش داستان از سوی نویسنده، اجرا میشوند.
این مدرس داستان نویسی افزود: بخش دیگر ادبی در این طرح نوروزی، «داستان خوانی مردم» است که برای این رویداد، آثاری مرتبط با نوروز مانند «دید و بازدید» اثر جلال آل احمد انتخاب شده که در هر روز چهار یا پنج نفر از مردم بخشهایی از این داستانها یا داستان خود را میخوانند و در پایان با رای حاضران در سالن، به نفر برتر هدیهای تقدیم میشود.
وی همچنین گفت: موضوعاتی که برای داستان خوانی انتخاب شدهاند با دو رویکرد «ادبیات شهری» و «نوروز» بوده است و سعی شده بیشتر از نویسندگانی دعوت شود که آثاری مرتبط با این موضوعات دارند.
فولادی نسب تصریح کرد: همزمان با برنامههای ذکر شده، بخشهای دیگری مانند فضای بازی کودکان، شعر و موسیقی کودکان، اجرای نقاشی، حجم سازی و موسیقی زنده نیز در «نوروزگاه تهران» اجرا میشود. متولی این طرح، سازمان زیباسازی شهرداری تهران بوده و مریم کهنسال نودهی؛ مدیریت هنری و برنامه ریزی و پسند بابایی نیز مدیریت اجرایی آن را برعهده دارند.
مشاور رویدادهای ادبی طرح «نوروزگاه تهران» در پایان با اشاره به استقبال مردمی از این برنامه ها، افزود: با وجود شرایط نامساعد جوی و اینکه یک روز ناچار شدیم طرح را تعطیل کنیم، ولی با این اوصاف استقبال خوبی از سوی مردم صورت گرفت. امیدواریم رسانه ملی و دیگر رسانهها و خبرگزاریها و همچنین نهادهای شهری، اطلاع رسانی و پوشش خبری بهتری از این برنامهها داشته باشند تا مجموعه تلاشهای صورت گرفته، نتیجه داده و بتوانیم ارتباط بهتری با مخاطبان داشته باشیم.
«نوروزگاه تهران» از سوم تا یازدهم فروردین ۱۳۹۸ از ساعت ۱۵ تا ۲۰ در خیابان طالقانی، بین خیابان ولیعصر (عج) و فلسطین، گذر برادران مظفر، میزبان تهرانیها است. |