نوید فرخی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره آثار جدیدش گفت: تعدادی کتاب جدید ترجمه کردهام که یکی از آنها در حوزه نوجوان است. این رمان «شبح عمارت کراچفیلد» نام دارد و نوشته مری دانینگ هان است و آن را برای چاپ به انتشارات پیدایش تحویل دادهام.
این مترجم افزود: این کتاب در ژانر ترس و وحشت نوشته شده و ماجرای دختر یتیمی را بیان میکند که بعد از مدتی اقامت در یتیمخانه از سوی یکی از فامیلهای دورشان به فرزندی قبول میشود و بعد از اقامت در خانه جدید ماجراهایی برایش رخ میدهد.
به گفته فرخی، تکنیکی که مری دانینگ هان در این رمان بکار برده بسیار جالب است، او با استفاده از پاراگرافها و جملات کوتاه و معلق نگهداشتن مخاطب در داستان، مخاطب را به خواندن ادامه رمان تشویق میکند. در واقع «شبح عمارت کراچفیلد» حالت کلیشهای و طنزگونه اغلب داستانهایی را که در ژانر وحشت نوشته میشود، ندارد و با اینکه پیرنگ جدیدی ندارد اما نویسنده از تلفیق ایدهها بهره برده و از موضوعات تکراری برای طرح مباحث جدید استفاده کرده است و توانسته مخاطب را با خود نگه دارد.
این مترجم در ادامه بیان کرد: نویسنده در رمان «شبح عمارت کراچفیلد» با تکیه بر اصول انسانی مشترک، موفق شده خوانندههای ژانرهای مختلف را جذب کند و پاپانبندی جالب و درعین حال ادامهداری را ارائه دهد.
وی که از مترجمان ژانر علمی تخیلی است، با بیان اینکه «شبح عمارت کراچفیلد» نخستین کتابی است که در ژانر وحشت ترجمه کردهام، افزود: باتوجه به سابقهای که از تدریس در کلاسهای داستاننویسی در ژانر وحشت دارم، میتوانم بگویم نوشتن در ژانر وحشت برخلاف ژانر علمی تخیلی بسیار راحت است و شما میتوانید به راحتی راجع به موضوعی که در ذهنتان پرورش دادهاید داستان بنویسید. درحالیکه نوشتن در ژانر علمی تخیلی نیازمند تحقیق و بررسی دقیق و ارائه اطلاعات علمی درباره آینده، بهگونهای است که برای مخاطب کاملا باورپذیر باشد.
فرخی گفت: آینده ادبیات در ژانر علمی تخیلی نهفته است و میبینیم کتاب ۱۹۸۴ هنوز از پرفروشترین کتابها است چون به آینده میپردازد و آینده از موضوعاتی است که برای همه افراد در هر سن و سال و موقعیتی، جذاب و نگرانکننده است و براین اساس شاید روزی سایر ژانرها از نظر محتوایی به بنبست برسند ولی این اتفاق هرگز درباره ژانر علمی تخیلی رخ نمیدهد.
|