تکنیکهای فرزندپروری

نویسنده
حسین مطیع
مترجم
------------
تعداد صفحات
192
سال نشر
1397
قطع
رقعی
ناشر
انتشارات بوکتاب
شابک
978-964-2775-78-1
قیمت
200000 ریال

تکنیکهای فرزند پروری

Parenting techniques

بخشهایی از کتاب….
مرد متفکر امروز، کودک منتقد دیروز
لازمه داشتن کودکان منتقد و آگاه که بتوانند مستقل از پدر و مادر یا مربیانشان در شرایط گوناگون برخورد با رسانه‎ها، عکس العمل مطلوبی نشان داده و از مسیر تصمیم‎گیری صحیح منحرف نشوند، آموزش مهارت فکر کردن به آنها است!
«در شامگاه ۳۰ اکتبر ۱۹۳۸ نمایشنامه‎ای اقتباسی از رمان نبرد دنیاها از یک رادیو پخش شد که منجر به ترس و وحشتی همگانی در جامعه آن روز در گوشه‎ای از جهان شد، چراکه شنوندگان این نمایشنامه چنان محسور آن شدند که گمان کردند مضمون پخش شده از رادیو، اخبار شبانگاهی است و گوینده آن، خبر از فرود موجودات فضایی به زمین از طریق یک شهاب سنگ را می‎دهد!»
تفکر منطقی، تفکری است که شامل بررسی فعال و دقیق هر عقیده یا اطلاعاتی باشد که به دست فرد می‎رسد.
ممکن است بعد از خواندن این ماجرا با خود بگویید چه مردمان احمقی! اما در شرایط تنش زای آن دوران که مردم همچنان خاطرات تلخ جنگ جهانی اول را به یاد داشتند، این اتفاق مسخره چندان دور از ذهن نبود! اما حقیقتا علت بروز چنین وحشت عمومی چه بود؟ تبحر گوینده رادیویی یا بی‎فکری شنوندگان؟ بسیاری از کارشناسان و منتقدان این رخداد مسخره را نتیجه تاثیر عجیب و البته عمیق رسانه عنوان می‎کنند. اما اگر شنوندگان پیش از برانگیخته شدن احساساتشان واقعا به اصل ماجرا اندیشیده بودند ممکن بود این گونه مرز میان واقعیت و تخیل را گم کنند؟ و یا آن که لااقل اگر بعد از شنیدن این خبر (نمایشنامه رادیویی) با دیدگاهی انتقادی با آن برخورد کرده بودند، آیا این اتفاق منجر به چنین وحشت عمومی می‎شد؟! و این ماجرا تنها نمونه‎ای از خروار است.
دنیای امروز، کودک و رسانه
در دنیای امروزی سیل عظیم اطلاعات درست و نادرست از راه انواع رسانه‎های خبری و شبکه‎های اجتماعی به سوی انسان روان است. رسانه‎های امروزی از قوی‎ترین و موثرترین ابزارها بر ذهن انسان شناخته شده‎اند. انسان امروز، تنها با کمک فشار دادن چند دکمه یا بهتر بگوییم لمس کردن یک صفحه می‎تواند به راحتی در دهکده جهانی جا به جا شود و با اقصی نقاط جهان ارتباط برقرار کند. در این میان کودکان بیش از بزرگسالان در معرض رویارویی با حجم بالای اطلاعات صحیح و ناصحیح قرار دارند.
برنامه‎های خبری، آموزشی و تفریحی بسیاری هستند که از راه رسانه به تحمیل ایده‎های خاص و طرز فکر مشخص‎شان به کودکان و نوجوانان می‎کوشند. شاید به دلیل مشغله‎هایی که مختص همین مدرن شدن پیدا شده است که پدر و مادرها نمی‎توانند همیشه در هنگام مواجهه فرزندانشان با رسانه‎ها و شبکه‎های مختلف اجتماعی او را همراهی کنند و یا حتی نظارت کافی بر آنها داشته باشند.
بنابراین یکی از شیوه‎های کارآمد برای مقابله با عواقب احتمالی، این است که بستر فکری کودکان را به گونه‎ای مهیا کنیم تا آن‎ها بتوانند خودشان قضاوت درستی در این شرایط داشته باشند. برای رسیدن به این هدف، آموزش رسمی و غیر‎رسمی کودکان و نوجوانان با همت والدین و مربیان اهمیت بسیاری دارد.

این مطالب را به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *