به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از پولیتیکو، مقامات سیاسی ایالت نیوجرسی آمریکا از دولت فدرال این کشور درخواست کردند تا کتاب قصههای هاکلبری فین نوشته مارک تواین را از کتابهای درسی مدارس این ایالت حذف کنند. آنها اعتقاد دارند بر خلاف اذهان عمومی این کتاب حاوی کلمات نژادپرستانه است.
دو تن از اعضای آفریقایی تبار مجلس شورای ایالتی در نیوجرسی به دولت فدرال با طرح لایحهای خواستار حذف کتاب مارک تواین از مدارس شدند. ورلینا جکسون و جامل هولی میگویند این کتاب که در سالهای ۱۸۸۰ نوشته شده است بیشتر از اینکه با نژادپرستی مبارزه کند، آن را ترویج میکند.
این دو نماینده میگویند همگان بر این باور هستند که کتاب قصههای هاکلبری فین قالبی ضد نژادپرستی و ضد بردهداری دارد درحالیکه در بسیاری از صفحات کتاب جملات و کلماتی در تحقیر مردم جنوب کشور آمریکا یعنی سیاه پوستان دارد. این نمایندگان همچنین خواستار حذف این کتاب از مدارس دیگر ایالتهای اطراف شدند.
رینولد-جکسون در یک مصاحبه تلفنی گفتند که لایحه پیشنهادی خود را بعد از مشاهده چند حادثه نژادپرستانه در مدارس این ایالت ارائه کردند. آنها اعتقاد دارند دانشآموزان با خواندن داستان هاکلبری فین احساسات نژادپرستانهای پیدا میکنند.
پیش از این اتحادیه کتابخانههای آمریکا نیز طی آماری اعلام کرده بود که کتاب داستان هاکلبری فین چهارهمین کتاب ممنوعه در آمریکا بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۹ میلادی بوده است. پیش از این در سال ۱۹۹۶ این کتاب به طور موقت از کتاب مدارس حذف شده بود.
ماجراهای هاکلبری فین رمانی اثر مارک توین است که در سال ۱۸۸۵ برای اولین بار چاپ شد. این کتاب در پی رمان تام سایر منتشر شد.
این کتاب داستان نوجوانی است که از پدری الکلی متولد میشود. پدرش بعد از چند سال گم میشود بعد او با تام سایر دوست میشود. او را بدست فردی به نام بیوه میسپارند. او همراه با خواهرش دوشیزه واتسون زندگی میکند که او یک برده سیاه به اسم جیم دارد. پدر هاکلبری فین بالاخره به روستایشان می آید و هاک را به کلبه ای وسط جنگل می برد. هاک پس از چند روز از آنجا فرار میکند و… |
 |